Consiliere și consultanță în carieră

Home/Consiliere și consultanță în carieră

Alegerea carierei este una dintre cele mai dificile decizii pe care le luăm în viață. De cele mai multe ori, deciziile referitoare la alegerea sau schimbarea jobului ne framântă, nasc întrebări și generează îndoieli.

Îți dorești ceva mai mult pentru cariera ta. Foarte bine! Meriți să ai o carieră de succes! Poate că nu știi de unde să începi sau poate că ai o idee despre ce vrei, dar ai nevoie să ințelegi pe deplin cum să faci schimbările cele mai bune.
Alegerea și schimbările potrivite în carieră, găsirea satisfacției si împlinirii profesionale sunt uneori greu de atins fără o direcție clară şi suport.

Cu sprijinul meu îți vei putea analiza calităţile, pasiunile, interesele, credințele, valorile și resursele interioare pentru a face schimbări în carieră, pentru a da mai multă strălucire traseului tău profesional. Astfel, sunt convinsă, vei ajunge la un echilibru între viața profesională și celelalte aspecte ale vieții tale.

 • Spre ce aş putea să mă îndrept?
 • Nu-mi mai place job-ul actual, dar ce altceva aș putea să fac?
 • Simt că bat pasul pe loc și nu mai am parte de nicio provocare…
 • Muncesc atât de mult, sunt stresat și nici personal nu-mi merge bine…
 • Simt nevoia să fac o schimbare…

Dezvoltarea carierei

Cariera e o călătorie unică, o călătorie care se derulează în funcție de alegerile fiecăruia dintre noi. E o experienţă dinamică care se întinde de-a lungul întregii vieți și integrează rolul nostru profesional cu celelalte roluri pe care le îndeplinim în familie, în comunitate și în timpul liber.

Dezvoltarea carierei e un proces continuu și implică învățare, autodescoperire, dezvoltare, decizie, planificare. De-a lungul ei apar anumite momente care marchează schimbări, iar unii dintre noi avem nevoie de ajutor în ceea ce privește explorarea și găsirea unor răspunsuri legate de direcția spre care să mergem, dobândirea unor noi abilități de a ne crește potențialul profesional, dezvoltarea personală, posibilități de avansare, promovarea mai bună a imaginii noastre, creșterea satisfacției muncii noastre.

Consilierea în carieră

Finalul unui proces de consiliere nu e acela de a te ajuta să iei decizii doar pentru acum, ci să te echipeze cu resursele necesare pentru a lua decizii în deplină cunoștință de cauză de-a lungul vieții.

Un serviciu care ți se adresează dacă te afli în situația de a lua o decizie în carieră sau dorești să-ți îmbunătățești viața profesională.

Este un proces în cadrul căruia te voi ajuta să te cunoști și să te ințelegi mai bine, să vezi care sunt factorii care-ți pot influența cariera, să cunoști contextul socio-economic în care activezi și să-ți evaluezi interesele, valorile și deprinderile tale, pentru a lua decizii în deplină cunoștință de cauză referitoare la viața profesională, educația și viața ta în general.

Cadrul întâlnirilor noastre va fi bine reglementat și definit, iar sprijinul meu în realizarea schimbărilor în carieră pornește de la stabilirea unei relații de suport autentice. Acesta presupune explorarea și întelegerea nevoilor, intereselor, valorilor, motivațiilor și personalității tale, continuă apoi cu explorarea opţiunilor în carieră, stabilirea unui plan de acțiune care să te ducă înspre atingerea obiectivelor stabilite. De asemenea, presupune identificarea tuturor resurselor de care dispui, precum și a posibilelor obstacole și bariere care ar putea să te împiedice să realizezi ce ți-ai propus.

Indiferent de schimbările profesionale pe care ești interesat să le faci, etapele în cadrul proceselor de consiliere urmează o structură care implică:

– analizarea nevoilor și autocunoașterea personală care pot fi explorate prin întrebări, exerciții, teste, teme de lucru individual, inventare de personalitate
– analizarea contextului în care activezi și oportunitățile pe care ți le oferă
– identificarea și analizarea oportunităților și decizia cu privire la opțiunile pe termen lung/scurt
– stabilirea unor obiective profesionale și a planului de acțiune care să te ducă spre schimbarea dorită

Obiectivul final al procesului este schimbarea.

Schimbarea nu vine de la sine. E nevoie de efortul și de implicarea ta! Eu nu-ți voi putea spune ce schimbări să faci sau ce job ți s-ar potrivi, pentru că tu te cunoști cel mai bine și ești arhitectul propriei tale vieți. Dar voi fi partenerul tău în tot procesul acesta și prin întrebări, exerciții, reflectări, incurajări, inspirație, provocări și prin puterea relației pe care o vom construi, vei deveni conștient de tine. Vei găsi răspunsurile potrivite, vei fi motivat să-ți stabilești obiective și să faci schimbări în viața ta.

Aș vrea să înțelegi că serviciul de consiliere nu e un proces de recrutare în beneficiul tău, nici un proces de outplacement. Obiectivul tău poate să fie schimbarea locului de muncă și în cadrul întâlnirilor noastre putem lucra în acest sens, dar trebui să ții cont și de oportunitățile existente pe piața muncii care ar putea să nu favorizeze schimbarea.

Deși am terminat Psihologia, nu fac intervenții psihoterapeutice, dar te pot îndruma spre o persoană abilitată în acest sens, dacă voi considera că este cazul.

Depinde de tine, de nevoile tale și de unde te afli în călătoria ta în carieră.

De exemplu, în situația în care dorești să faci o schimare profesională și nu știi de unde să începi procesul integral poate cuprinde 4-5 ședințe de-a lungul cărora:
– clarificăm și prioritizăm nevoile și obiectivele tale în carieră
– analizăm cine ești, la ce te pricepi și ce competențe ți-ai dezvoltat de-a lungul timpului, care sunt interesele și talentele tale, ce te motivează și ce e important pentru tine (vom putea folosi teste, chestionare, exerciţii sau teme pentru acasă)
– evaluăm activitatea profesională și stabilim acele abilități transferabile pe care le poți folosi în diferite domenii profesionale de interes
– explorăm opțiunile posibile în carieră, alături de costurile, riscurile şi avantajele aferente
– dezvoltăm un plan de acțiune cu pașii de urmat în direcția dorită și soluții pentru depășirea obstacolelor cu care te-ai putea confrunta
– facem follow-up (ne reauzim mereu pentru a vedea cum ai progresat cu planurile tale şi dacă mai e ceva de retușat ca să îţi atingi obiectivul)

Dacă ești interesat doar să explorezi opțiuni posibile pornind de la analiza profilului tău personal și profesional, după care să îți stabilești singur pașii pe care să-i urmezi în realizarea schimbării, un număr de 2-3 ședințe este suficient.

Pentru schimbări specifice în diferite zone ale carierei tale – de exemplu: cum să-ți construiești un plan de dezvoltare la locul de muncă actual, cum să obții o promovare, cum să faci schimbări pozitive în comportamentul tău care să-ți crească eficiența profesională etc., ar putea fi necesare 1-2 sesiuni de consiliere.

Serviciul de consiliere în carieră te ajută să

 • Te informezi și să te orientezi spre o ocupație sau carieră atunci când nu știi de unde să începi și cum să o faci
 • Îți dezvolți încrederea într-o decizie de carieră
 • Îți dezvolți strategii de căutare a unui loc de muncă
 • Îți cunoști potențialul și zonele de dezvoltare
 • Îți dezvolți imaginea profesională
 • Dezvolți strategii de adaptare la locul de muncă
 • Identifici oportunități de dezvoltare profesională la locul actual de muncă
 • Dezvolți strategii de autoperfecționare profesională
 • Faci schimbări comportamentale constructive: ascultare mai bună, feedback, relaxare, gestionarea conflictelor, organizare mai bună etc.
 • Îți reduci nivelul de stres profesional
 • Îți crești satisfacția profesională și să găsești o semnificație și un scop în orice moment al carierei te-ai afla

225 RON/ședință

200 RON/minimum 4 ședințe

* Oferta de servicii poate fi personalizată în funcție de nevoile tale.
* Serviciile pot fi oferite față în față, telefonic sau pe Skype.

Ești gata pentru urmatorul pas?

Hai sa ne cunoaștem la o cafea!

Contact me